Wonen

DE KONINGSHOF

De Koningshof ligt in de mooie bosrijke omgeving nabij de dorpskern van Heelsum. Heelsum is een van de "zes dorpen in het groen", die samen de gemeente Renkum vormen.

De Koningshof werd opgericht in 1965. Op 16 juli 2020 jl. vierden we het 55- jarig bestaan van onze Vereniging. Het is een Vereniging van Rechthebbenden (VvR), waarbij de bewoners samen de vereniging vormen.

Bewoners moeten aan een minimum leeftijd van 50 jaar voldoen.

Het gebouw staat op in erfpacht uitgegeven grond. Het complex omvat 127 appartementen, met een woonoppervlakte van ca. 75 m2 en bestaat uit een hoogbouw van 8 bouwlagen en een laagbouw van 3 bouwlagen. In de onderbouw is voor ieder appartement een afzonderlijke berging. Rondom het gebouw zijn er voldoende parkeerplaatsen aanwezig. Er is een (beperkte) mogelijkheid om een garagebox te huren.


Er zijn twee zalen voor gemeenschappelijk gebruik. Deze zalen worden onder andere gebruikt voor dia-avonden, lezingen, ledenvergaderingen, modeshows, bridge- en kaartmiddagen. De kleinere Balkonzaal is ook door bewoners te huren voor het vieren van een verjaardag o.i.d. Er is geen kookgelegenheid in de zalen aanwezig, (verordening brandweer). Alleen een koffie/ thee en chocolademelk- automaat.


Er is een fitnessruimte en er zijn 1- en 2-persoons logeerkamers.

In de kelder is een uitgebreide fietsenberging met de oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen en scoot-mobielen.


Het complex is recent gemoderniseerd, onder meer door het vervangen van de buitengevel door een nieuwe gevel met goed geïsoleerde HR-beglazing. Ook de entree, de zalen en de verdiepingsgangen zijn volledig vernieuwd en bieden een stijlvol en verzorgd uiterlijk.


U woont in De Koningshof op basis van zelfredzaamheid; echter de mogelijkheid is aanwezig om via de diverse thuiszorginstanties in de gemeente Renkum hulp in te kopen, voor zowel huishoudelijke als persoonlijke verzorging.

DE KONINGSHOF is een unieke mogelijkheid om hier als senior te kunnen (blijven) wonen nu de zorg in Nederland inmiddels zo terugloopt.

Vorig jaar hebben wij deelgenomen aan een bijeenkomst van de overkoepelende organisatie "VvE- Belang" en daar bleek dat wij het als zelfstandige (!) Vereniging De Koningshof erg goed doen! In vergelijking met andere serviceflats in Nederland hebben wij het prima voor elkaar: geen leegstand, gezonde financiële situatie, aardige reserves, goed gepland onderhoud en een aantrekkelijke ligging met prima voorzieningen in de directe omgeving. Wij zijn hier als bestuur erg trots op (hopelijk u ook) en doen er alles aan om het zo te houden of zelfs te verbeteren!


Image1Image2Image3