Wonen

Image1

Omgeving


De Veluwe en de Betuwe zijn binnen 10 autominuten te bereiken... We wonen hier dichtbij de A50, de A15 en de A12.
Vlakbij De Koningshof is een bushalte. De bussen hebben een goede verbinding met de steden Wageningen, Ede en Arnhem. Vanaf de stations Ede of Arnhem kunt u met het openbaar vervoer gemakkelijk door Nederland reizen. En fietsen kunt u hier ook fantastisch...

Ons appartementen-complex is prachtig gelegen aan de zuidelijke Veluwezoom, gunstig t.o.v. de dorpskern van Heelsum, waar u aan de overkant een SPAR-supermarkt met postagentschap aantreft, een fietsenwinkel, bloemenzaak, drie restaurants (waaronder een met een Michelin-ster) kapper, bekken/heup fysiotherapeut en een medisch centrum met apotheek.

Drie kilometer verderop in het centrum van Renkum zijn er, naast slagers, bakker, apotheek, groentewinkel, supermarkten- en kledingzaken etc. een aantal winkels van ketenbedrijven. U kunt als vrouw sporten in Renkum, bij Hart voor Her, maar ook, zowel man als vrouw, bij diverse sport- accomodaties zoals
Image2een golfbaan, zwembad en tennisbanen in het nieuwe Doelum.

In Heelsum zelf, op het mooiste plekje, staat het oude kerkje uit 1517. Veel bewoners aan de zuidkant van De Koningshof hebben daar zicht op.

Er zijn volop bezienswaardigheden dicht in de buurt; Oosterbeek en Wolfheze met hun prachtige natuurschoon en uitgestrekte wandelgebieden. Daarnaast zijn er in de omgeving talloze monumenten die herinneren aan de slag om Arnhem.

Arnhem met zijn Openluchtmuseum, Burgers Zoo en het onlangs weer heropende Gemeentemuseum voor Moderne Kunst met zijn uiteenlopende en bijzondere collecties en exposities.

In Wageningen staat Hotel de Wereld, waar in 1945 de capitulatie van Duitsland werd bekrachtigd. De militaire begraafplaats in Oosterbeek en het ereveld in Rhenen (de Grebbeberg) en natuurlijk de jaarlijks terugkerende herdenkingsplechtigheden in Wageningen blijven terecht onze aandacht vragen.

In het charmante Oosterbeek staat het pittoreske 1000-jarige oudste kerkje van Nederland. En in het voormalige hotel Hartenstein, was tijdens de slag om Arnhem het hoofdkwartier van de Britse generaal Urquart gevestigd. Dit is nu het Airbornemuseum.

Verder zijn in de buurt: Park de Hoge Veluwe met daarin het Kröller-Müller Museum; het Arboretum en Museum Het Depot in Wageningen.

De deels eeuwenoude natuurpracht ligt bij ons dicht in de buurt; u kijkt er zelfs op uit... Image3